Niezastąpiony na wydarzeniach plenerowych – namiot cateringowy

Namiot cateringowy to niezbędny element wielu wydarzeń odbywających się w plenerze. Jak zbudowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto ich używać?

Namioty cateringowe – dla eventów w plenerze

Namiot cateringowy jest powszechnie używany przez firmy organizujące różnego rodzaju eventy w plenerze – imprezy urodzinowe, pikniki, rocznice ślubu, jak również sympozja. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się posiłki, np. zimny bufet, napoje czy przystawki. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez długi czas świeżości oferowanych dań, a także chronią je przed przegrzaniem na słońcu i wpływem innych negatywnych czynników zewnętrznych. Na rynku dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów i długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między konstrukcjami o różnych barwach i kształcie. Namioty cateringowe można też łączyć ze sobą lub personalizować, tworząc struktury dostosowane do dowolnych potrzeb.

Namiot cateringowy na każdą pogodę

Imprezy i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, że rośnie liczba osób szukających przestronnych i stabilnych namiotów cateringowych wytworzonych z solidnych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak deszcz, wiatr czy silne promieniowanie słoneczne. Dostępne na rynku namioty cateringowe charakteryzują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet silne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego rodzaju są również wyposażone w systemy poprawiające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i wpływa na komfort gości. Dodatkowym udogodnieniem jest też system gromadzący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo istotne w chłodne miesiące.